Klubbens Stifter og Stiftelse

Ronni Ljungdal

3.Dan & Korporal i Forsvaret 
Stifter af Slagelse City Taekwondo Klub
2021

“Min store drøm er, at skabe en klub,
hvor det sportslige bliver vægtet høj, men at det sociale fællesskab bliver vægtet endnu højere”

 

Jeg er født i 1974 i Holbæk, men er opvokset i Århus. 
Jeg har været gift i nu 20 år og har 3 børn. 
Jeg træner Taekwondo med min datter og til dagligt er jeg ansat i forsvaret i Slagelse. 

Første gang jeg stiftede bekendtskab med taekwondo var i 1980 i Århus Taekwondo Klub, hvor jeg trænede nogle måneder. 
Dette blev dog en kort fornøjelse, da jeg tror den gang, at min mor mente jeg var for lille til at dyrke taekwondo. 

Jeg begyndte derfor at dyrke en masse forskelligt sport, for at se om jeg kunne finde en interesse i noget andet. 
Dette kunne jeg dog ikke og startede igen med taekwondo, på Mørke ungdomsskole i 1989. 

Jeg har i perioden fra 1989 – 1994, haft 2 mindre pauser fra Taekwondo, grundet efterskole og en tur i forsvaret, men har i perioden også trænet i Midtdjurs Taekwondo Klub. 
Det var også i Midtdjurs jeg begyndte at stifte bekendtskab med den kamplige del af taekwondo. 

I slutningen af 1994, fik jeg 6.Kup (Blå bælte) og derefter stoppede jeg til taekwondo. 

I perioden 1994 – 2003 kastede jeg mig over håndboldverdenen, først som spiller og senere som træner som jeg var i små 10 år. 

I 2003 flyttede jeg til Fyn, og her genoptog jeg endnu engang min Taekwondo rejse, denne gang i Bellinge Taekwondo Klub. 

Grundet mit arbejde som soldat i forsvaret, kunne jeg ikke træne taekwondo kontinuerligt. Jeg boede i Odense og arbejde på kasernen i Slagelse, og i 2006 blev jeg udsendt til Irak, hvor jeg igen måtte sætte min taekwondo rejse på standby, denne gang som 4.Kup. (Rødt bælte) 

Grundet en masse udsendelser, samt en datter, der hellere vil gå til karate, kommer jeg først i gang med taekwondo igen i 2016, dog sammen med min datter, da hun ikke ønskede at træne karate mere. 

Vi valgte sammen, at starte i Høng Taekwondo Klub, hvor jeg efter halvandet års tid, begyndte at undervise i sporten. 
Høng Taekwondo Klub havde ikke så mange trænere, så da klubben begyndte at samarbejde med Slagelse Taekwondo Klub og her blev jeg træner for et børne hold. 

I 2017 fik jeg Træner 1 uddannelsen, og i sommeren 2018 gik jeg op og fik 1.Dan og sommeren efter i 2019, fik jeg 2.Dan, hvor jeg samme år afsluttede Træner 2 uddannelsen. 

I 2020 var vi desværre nødsaget til at lukke Høng Taekwondo Klub, da vi ikke var særlige mange aktive medlemmer. Derfor begyndte jeg i Slagelse Taekwondo Klub på fuld tid, det var også her jeg begyndte at interessere mig for den Tekniske del af Taekwondo. 
Jeg blev dermed træner for 6-7 udøvere på et teknikhold, hvor jeg i forbindelse med dette havde mentor forløb med Sabumnim Lis Borring, som jeg fik igennem Dansk Taekwondo Forbund. 

Det var efterfølgende dialog om, evt. at starte Høng Taekwondo klub op igen, men dette blev aldrig en realitet, da Corona kom til Danmark. Til trods for Corona og nedlukning lykkedes det mig dog i sommeren 2021, at opnår 3.Dan. 

Midt i Corona, forberedelse til graduering til 3. Dan, skete der noget i klubben, som gjorde at lysten til at starte sin eget Taekwondo Klub, blev vækket. 

1. November blev dørene til Slagelse City Taekwondo Klub åbnet for første gang, vi stod 3 mennesker. 

Jeg er blevet spurgt flere gange, om hvorfor jeg valgte, at starte en ny Klub i en by, hvor der allerede ligger en klub, som har eksisteret i 41 år. Jeg var optimistisk til trods for, at flere havde udtrykt om klubben ikke bare vil blive en konkurrent, samt at andre mente det slet ikke vil kunne gå i længden og, at Slagelse City Taekwondo Klub vil lukke.
– Vi er ikke lukket endnu! 

Mange mente, at jeg havde alt, i Slagelse Taekwondo Klub, jeg var næstformand, havde børne og voksenhold, samt konkurrence hold i teknik. Men hvad skal jeg sige? Umiddelbart kan man da godt give dem ret!

Men for mig handlede Taekwondo ikke kun om den sportslige del, men også det sociale fællesskab i en klub. Det er det sociale fællesskab der skaber grobund for min motivation! 
Jeg følte ikke, at det sociale fællesskab blev vægtet så højt, som jeg måske ønskede da jeg var i Slagelse Taekwondo Klub. 

Derfor blev ønsket om, at skabe min egen Taekwondo Klub, kun større!

Slagelse City Taekwondo Klub er, derfor bygget op af grundtanker om, at eleverne skal være i centrum, have et godt socialt netværk, hvor vi i fællesskab, kan skabe rammer for det gode kammeratskab, hvor der er plads til alle, uanset om man har større eller mindre udfordringer i rygsækken.

Derfor arbejder jeg sammen med klubbens medlemmer hverdag på, at leve op til klubbens visioner og grundtanker!
Dette gør vi i fællesskab ved at have forskellige sociale arrangementer i løbet af året!

Det er her vi alle mødes på en anden måde,
hvor vi sammen skaber et socialt netværk, uden for taekwondoverdenen! 
Præcis som jeg drømte om før Slagelse City Taekwondo Klub blev en realitet tilbage i 2021!

– Ronni Ljungdal